Националните отбори на Белгия и Сърбия играят при резултат 1:0 в

...
Националните отбори на Белгия и Сърбия играят при резултат 1:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Белгия 1:0 Сърбия, старт на втората част

Националните тимове на Белгия и Сърбия играят при резултат 1:0  в интернационална другарска среща. Капитанът на домакините  Яник Караско откри още във втората минута. Мачът на стадион „ Ден Дреф “ в Льовен може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата

Първоначално срещата трябваше да се организира на стадион „ Крал Бодуен “ в Брюксел, само че беше изместен от Брюксел в Льовен, откакто в столицата на Белгия падна мощен дъжд и теренът на стадиона стана негоден. По тази причина дуелът се организира и без почитатели по трибуните.

Белгийците към този момент си осигуриха присъединяване на Европейското състезание в Германия следващата година, до момента в който Сърбия, която е в една група с България, заема втората позиция и също съвсем несъмнено ще взе участие на огромния конгрес следващата година.

Домакините стартираха стремително и откриха резултата след 61 секунди игра след груба неточност в отбраната на Сърбия. Тогава Страхиня Павлович върна топката обратно към своя вратар Предраг Райкович прекомерно едва, като стражът излезе до границата на наказателното си поле, с цел да изпревари Люис Опенда и съумя да го направи, само че не ида улови топката. Там капитанът на „ алените дяволи “ Яник Караско стигна до кълбото, финтира вратаря и означи във вратата за 1:0.

Гостите действаха разконцентрирано още веднъж в третата минута, когато Опенда се възползва от нова неточност в тима на Драган Стойкович, напредна по десния фланг, влезе в наказателното поле и стреля към вратата, само че този път Райкович избави.

Последваха спокойни минути, в които гостите се окопитиха и сътвориха първата си по-опасна обстановка в 24-ага минута, когато Филип Младенович беше изведен в празно пространство по левия фланг и центрира ниско в наказателното поле, където Лазар Самарджич стреля по тревата, само че неопределено в навън.

Две минути по-късно белгийците пропуснаха да отбележат втори гол. Юри Тилемнас даде отлично извеждащо подаване по въздуха за Опенда, който надбяга Неманя Гудел и Милош Велкович, като се озова самичък против Райкович и стреля, само че вратарят съумя да съкрати дистанцията и да го блокира, като предотврати несъмнено попадение.

Западните ни съседи имаха отличен късмет да изравнят резултата в 31-ата минута, когато удариха греда. Самарджич получи от тъч вдясно по офанзивата в наказателното поле, след което върна за Павлович, който с едно допиране откри Филип Джуричич, а футболистът на Панатинайкос нанесе мощен удар с левия крайник, който обаче се отби от лявата греда на вратаря Матс Селс.

Две минути по-късно „ алените дяволи “ пропиляха нова страхотна опция. Както в предната обстановка комбинираха Опенда и Тилеманс. Нападателят на Милан откри халфа на Астън Вила в центъра, който пък изчака и го изведе чудесно зад отбраната на сърбите. Опенда опита да преодолее Райкович от границата на наказателното поле, само че вратарят излезе и добре го блокира.

Две минути преди края на първата част Белгия пропусна нова страхотна опция. За следващ път Тилеманс изведе Опенда отляво в наказателното поле, след което нападателят сви топката на Гудел и стреля с десния крайник в близкия ъгъл, само че Райкович мазета.

LIVE | БЕЛГИЯ - СЪРБИЯ  1:0

1:0 Яник Караско 2'

Международна другарска среща

Главен арбитър: Мариан Барбу, Румъния

Стадион:  „ Ден Дреф “, Льовен, Белгия

Стартови сформира на двата тима:

Lining up for Belgium tonight.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР